Obalovaný květák pečený v troubě

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Smažený květák je česká klasika. Na rozdíl do klasického receptu máme ale odlehčenější verzi – namísto smažení ve fritéze nebo na pánvi květák upečeme v troubě. Ušetříme se nejen otravného zbavování velkého množství tuku, ale taky uděláme něco pro své zdraví. Tato verze obsahuje daleko méně kalorií a nasycených mastných kyselin než ta klasická.

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 6 PL hladké mouky
  • strouhanka
  • olej
  • sůl

Příprava

Květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a dostatečně osolíme. Květák nepředvařujeme! Obalujeme ho syrový.

Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalíme. Vidličkou je vyndáme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Protřepeme. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.

Obalený květák pokládáme na plech vyložený papírem a politý olejem.

Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200 °C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.

Podáváme s vařeným bramborem a tatarkou.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept