Ovesné rizoto s hráškem

Autor: MarcelaH HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Netroufáte si na pravé italské rizoto? Možná můžete začít s ovesným, je o něco jednodušší, rychlejší a chuťově výborné.

Ingredience

  • 250 g mletých ovesných vloček
  • 1 Knorr zeleninový bujón
  • Plechovka hrášku
  • Parmezán nebo jiný sýr
  • 0,1 dl suchého bílého vína

Příprava

Připravíme si 1/2 litru zeleninového vývaru dle návodu na obalu.

Do hrnce dáme ovesné vločky a zalijeme polovinou vývaru a vínem, za stálého míchání přiléváme postupně zbylý vývar.

Mleté vločky jsou velmi rychle měkké, jakmile docílíme krémové konzistence odstavíme z plotny.

Přimícháme hrášek z plechovky nebo jinou vhodnout zeleninu a podáváme posypané sýrem.

Tip na závěr : Zeleninu můžete přidat dle libosti, výborné je rizoto například s chřestem!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept