Příprava
V misce smícháme tvaroh, žloutek a hrubou mouku a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.
Z těsta si vyválíme váleček, nakrájíme ho na cca 15 stejných dílů. Pracovní plochu si lehce posypeme hrubou moukou, aby se nám těsto nelepilo. Z jednotlivých dílků si uděláme placičky a do nich vkládáme ovoce (jahody, meruňky, švestky…) a pěkně ho zabalíme.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 8 – 10 minut v závislosti na velikosti knedlíku. Jeden knedlík pro kontrolu vylovíme, rozpůlíme a zkontrolujeme, zda je těsto již uvařené. Uvařené knedlíky vylovíme a všechny propícháme vidličkou, aby vyšla pára.
Knedlík před servírováním posypeme cukrem, nastrouhaným tvarohem a polijeme trochou rozpuštěného másla.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář