Paella s mořskými plody

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Paella je rýžový pokrm původně z jihu Španělska. Existují tři nejznámější druhy: na valenciánský způsob obsahující zeleninu, maso (kuřecí, králičí či kachní), hlemýždě, fazole a koření. Pak paella s mořskými plody (a bez fazolí). A potom paella mix, do které si libovolně můžete nakombinovat různé druhy masa, zeleniny a fazolí. Rýže se nikdy nenechává zcela dovařit, má být naopak uvnitř lehce křupavá.

Ingredience

  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 200 g směsi mořských plodů
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 cibule
  • Žlutá paprika
  • Loupaná rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • Směs koření na Paellu
  • Muškátový oříšek
  • Olivový olej

Příprava

Rýži s mořskými plody uvaříme v osolené vodě.

Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

Přidáme pokrájená loupaná rajčata, žlutou papriku nakrájenou na malé kousky a smažíme na mírném plameni do změknutí.

Směs zalijeme vínem a necháme jej odpařit. Z rýže odlijeme část vývaru z mořských plodů a podlijeme směs na pánvi.

Ochutíme kořením na Paellu.

Když je rýže uvařená, promícháme ji se směsí zeleniny.

Paella s mořskými plody je nyní připravena k servírování.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept