Panna cotta s lesním ovocem

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí

Panna cotta je jednoduchý recept, který pochází z Itálie, nicméně našel si své "pevné" místo na našich českých stolech. Vychutnejte si tento svěží desert s lesním ovocem.

Ingredience

  • 500 ml 30% smetany
  • Vanilkový lusk nebo esence
  • 70 g moučkového cukru
  • Balíček želatiny (cca 10 g)
  • Mražené lesní plody

Příprava

Namočíme pláty želatiny v dostatečném množství vody plátek po plátku.

Mezitím přivedeme smetanu k varu spolu s vanilkou.

Želatinu slijeme a vymačkáme, přilijeme k ní horkou smetanu a dobře promícháme.

Směs nalijeme do mističek nebo šálků.

Necháme v lednici vychladnout minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Při vyklápění si nožem oddělíme panna cottu od okraje a potom hladce vyklopíme na talíř, kde ji ozdobíme mraženou směsí lesního ovoce.

Panna cottu můžeme servírovat s čokoládovým přelivem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept