Panna cotta s lesním ovocem

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Panna cotta je jednoduchý dezert na recept, který pochází z Itálie, nicméně našel si své „pevné" místo na našich českých stolech. Základem je smetana a pak ovoce. Můžete použít čerstvé, to bude panna cotta ještě lepší, dobře ale poslouží i mražené. Vychutnejte si tuto lahodnou panna cottu s lesním ovocem!

Ingredience

  • 500 ml 30% smetany
  • Vanilkový lusk nebo esence
  • 70 g moučkového cukru
  • Balíček želatiny (cca 10 g)
  • Lesní plody (čerstvé, nebo mražené)

Příprava

Namočíme pláty želatiny v dostatečném množství vody plátek po plátku. Mezitím přivedeme smetanu k varu spolu s vanilkou.

Želatinu slijeme a vymačkáme, přilijeme k ní horkou smetanu a dobře promícháme. Směs nalijeme do mističek nebo šálků. Necháme v lednici vychladnout minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Při vyklápění si nožem oddělíme panna cottu od okraje a potom hladce vyklopíme na talíř, kde ji ozdobíme lesním ovocem. Panna cottu můžeme servírovat s čokoládovým přelivem.

Tip na závěr : Skvělé jsou i čerstvé borůvky, pokud je zrovna sezona. Nebojte se je rozmačkat a podávat k panna cottě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept