Paštika z kuřecích jater s brusinkami a tymiánem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Paštika

Ingredience

  • 2 šalotky
  • 440g kuřecích jater
  • 70ml smetany na šlehání
  • 120g másla
  • tymián
  • sůl, pepř
  • 120ml vody
  • hrst brusinek
  • chléb k podávání

Příprava

Játra si očistíme, poté pokrájíme na větší kousky a šalotky nakrájíme nadrobno.

Na kousku másla šalotky osmažíme, poté přidáme játra a zprudka smažíme.

Nyní přidáme asi 120ml vody, játra by měla být tak do poloviny ponořená, vaříme, dokud se játra zcela neuvaří a nezměknou.

Veškerý obsah pánve poté přelijeme do mísy, přidáme smetanu ke šlehání, máslo, sůl, pepř, tymián a brusinky.

Rozmixujeme dohladka.

Paštiku nalijeme do skleniček a necháme v lednici ztuhnout.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept