Paštika z tofu s toustíky tmavého chleba

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Ve vegetariánské variantě paštiky nahradíme maso bílým a uzeným tofu. Přidáme cizrnu a dochutíme. S přidáním tmavého chleba získáme lahodný pokrm vhodný jak na večeři, tak jako slavnostní menu.

Ingredience

  • 400 g bílého tofu
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
  • 4 stroužky česneku
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř

Příprava

Nakrájíme cibulku a orestujeme ji na oleji. Jakmile získá zlatohnědou barvu, přidáme česnek a tymián a opečeme krátce po dobu 1 minuty.

Přidáme rozdrcené tofu a opečeme. Když tofu získá zlatavou barvu, přidáme 2 dcl vody, přivedeme k varu a vypneme. Měli bychom dosáhnout toho, aby byla hmota vlhká. Přidáme cizrnu, majonézu i nálev a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Podle chuti přidáme sůl a koření. Paštiku z tofu můžeme servírovat s chlebovými toustíky z tmavého chleba.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept