Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Paštika z tofu? My říkáme rozhodně ano! Podávaná na toustíku z tmavého chleba to bude opravdu parádní pochoutka.

Ingredience

  • 400 g bílé tofu
  • 200 g uzené tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
  • 4 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní
  • Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř

Příprava

Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.

Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit.

Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept