Pečená dýně s dýňovými semínky a citronovou majonézou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Oživte dýňovou sezonu tímto Hellmann’s receptem. Skvělý jako večeře, nebo třeba příloha. Jak se vám to bude zrovna hodit. Hlavní je, že jí celou sníme a žádné jídlo nepřijde nazmar. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Ingredience

  • Dýně hokaido 1ks menší
  • Dýňová semínka 4 lžíce
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Majonéza Hellmann’s 4 lžíce
  • Citron 1ks
  • Sůl a pepř

Příprava

Dýni nakrájíme na cca 2cm vysoké půlměsíčky, které promícháme s olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 20 min při 230°C.

Dýňová semínka upražíme na suché pánvi.

Majonézu smícháme s citronovou kůrou.

Dýni promícháme se semínky a podáváme s citronovou majonézou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept