Pečená kuřecí stehna

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kuřecí stehna jsou takové vděčné jídlo – stačí je jen řádně prosolit, podlít vodou a šoupnout do trouby, která všechnu práci udělá za vás. Na rozdíl od kuřecích prsou jsou stehna šťavnatější a chutnější. Ke stehnům můžete přihodit i půlky cibulí a stroužky česneku – krásně se ve šťávě upečou. Vyzkoušejte tento snadný recept třeba k rodinné večeři!

Ingredience

  • kuřecí stehna
  • sůl, pepř, koření (gril)
  • máslo

Příprava

Troubu rozpálíme na 220 °C. Stehna z obou stran osolíme, opepříme, okořeníme a naskládáme do pekáčku kůží nahoru. Podlijeme trochou vody a na každé položíme plátek másla. Můžeme přidat i čerstvé bylinky.

Teplotu trouby snížíme na 180°C a vložíme pekáč s kuřetem. Pečeme cca 50 minut. Obrátíme stehna kůží dolů a pečeme 20 minut. Pokud se nám vypařila voda, ještě trochu dolijeme.

Obrátíme stehna zpět kůží nahoru a dopečeme kůži do křupava v troubě na maximální výkon. Podáváme třeba s bramborami, hodí se ale i bramborové kaše, šťouchané brambory nebo třeba jen zeleninový salát.

Tip na závěr : Podáváme s jakoukoli přílohou, politou výpekem z masa. Na fotce s rýží a volským okem. Maso můžeme také ogrilovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept