Příprava
Předehřejeme troubu na 250°C. Brambory důkladně omyjeme a zabalíme jednotlivě do alobalu s trochou oleje a mořské soli. Pečeme 30 až 60 minut – podle velikosti brambor.
V hlubší pánvi podusíme zelí ve víně s tymianém, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Po 10 minutách vyjmeme bobkový list.
Na oleji osmahneme česnek a cibuli a přidáme veganské mleté. Opečeme dozlatova. Ke směsi přidáme zelí a zahřejeme.
Upečené brmbory rozpůlíme a část vnitřku vydlabeme, abychom je mohli naplnit směsí. Vnitřky smícháme se zelnou směsí, osolíme, opepříme a přidáme kari.
Brambory plníme připravenou zelnou směsí a servírujeme se zakysanou smetanou a petrželí.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář