Pečené brambory s veganským mletým Magic Mince

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pečené brambory a lahodná směs ze zelí a veganského mletého. Mňam!

Ingredience

  • 2 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 8 velkých brambor
  • Olivový olej
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 250 g zelí
  • 100 ml bílého vína
  • Čerstvý tymián
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Sůl a pepř
  • 1 lžička kari
  • 125 ml (veganské) zakysané smetany
  • 2 lžíce nakrájené petrželky

Příprava

Předehřejeme troubu na 250°C. Brambory důkladně omyjeme a zabalíme jednotlivě do alobalu s trochou oleje a mořské soli. Pečeme 30 až 60 minut – podle velikosti brambor.

V hlubší pánvi podusíme zelí ve víně s tymianém, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Po 10 minutách vyjmeme bobkový list.

Na oleji osmahneme česnek a cibuli a přidáme veganské mleté. Opečeme dozlatova. Ke směsi přidáme zelí a zahřejeme.

Upečené brmbory rozpůlíme a část vnitřku vydlabeme, abychom je mohli naplnit směsí. Vnitřky smícháme se zelnou směsí, osolíme, opepříme a přidáme kari.

Brambory plníme připravenou zelnou směsí a servírujeme se zakysanou smetanou a petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept