Pečené kuřecí pirohy

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Moderní provedení klasických piorhů. S kuřecím masem, paprikou a bylinkami.

Ingredience

  • 200 g másla
  • 200 g ricotty
  • 200 g hladké mouky
  • 4 pečená kuřecí stehna
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g strouhaného sýra
  • 1 lžička koření Knorr Chilli z Indie mleté
  • 1 lžička římského kmínu
  • Snítka čerstvého koriandru
  • 1 vejce
  • 200 ml bílého jogurtu

Příprava

V misce smícháme ricotta, máslo a mouku, zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku na 30 minut. Masko nakrájíme nožem najemno.

Na pánvi smažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, paprika.

Poté přidáme maso. Okořeníme Knorr Chilli mleté z Indie, římským kmínem a nasekaným koriandrem. Necháme vychladnout. Do vychladnuté směsi přidáme nastrouhaný sýr.

Chlazené těsto rozválíme a pomocí skleničky vykrojíme kolečka. Doprostřed dáme kuřecí směs a přehneme napůl, okraje přitlačíme k sobě. Vytvarované pirohy potřeme rozšlehaným vajíčkem pečeme v troubě v pekáči na pečícím papíru okolo 10 – 12 minut na 190°C.

Tip na závěr : Servírujeme s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept