Pečené lilky plněné jogurtovým dipem a kořeněným máslem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické pečené lilky asi znáte – kdy půlky lilků vydlabete, naplníte masovou nebo zeleninovou směsí a zapečete. Tyhle pečené lilky jsou ale jiné. Pečeme je vcelku a pak je naplníme česnekovo-jogurtovým dipem a přelijeme pikantním máslem s harissou. Namísto klasického sýra je pak dochutíme čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.

Ingredience

  • 4 lilky
  • 1 stroužek česneku
  • 75 g másla
  • 6 lžic řeckého jogurtu
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 lžíce harissy
  • 1 lžíce sezamových semínek (F50F)
  • Koriandr
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

Troubu předehřejeme na 200°C. Lilky párkrát propíchneme, potřeme olivovým olejem a dáme na plech. Pečeme asi 40-45 minut nebo dokud nezměknou.

Na pánvi rozehřejeme máslo a v něm rozpustíme bujon a harissu. Prohřejeme.

Vedle si smícháme jogurt s prolisovaným česnekem.

Upečené lilky podélně rozpůlíme, osolíme a opepříme. Půlky naplníme jogurtovou směsí a přelijeme okořeněným máslem.

Lilky podáváme posypané sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept