Pečené mini brambůrky s plátkem česneku a bylinkou

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Příprava lahodných brambůrek není složitá a připravíte ji z několika základních ingrediencí. Stačí brambory, česnek, tatarka, sůl, pepř a rozmarýn.

Ingredience

  • 8 miniaturních brambor i se slupkou
  • 2 větší stroužky česneku
  • Snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • Hrubozrnná sůl
  • Pepř

Příprava

Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení brambory nahoře nařízneme do kříže, dole je zmáčkneme tak, aby vznikl nahoře kříž.

Naříznuté brambory naskládáme na plech spolu s česnekem, který nakrájíme na plátky. Grilujeme dozlatova na 220 °C po dobu 5 minut. Když jsou brambory ještě teplé, přidáme na ně noček majonézy a posypeme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme upečeným česnekem a pro vůni přidáme jehličku rozmarýnu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept