Příprava
Troubu předehřejte na 200°C. Rozprostřete kapustové zelí na jednom plechu a cizrnu na druhém. Zelí pokapejte olejem, osolte, opepřete. Cizrnu též pokapejte olejem, přidejte sůl, pepř a harissa pastu –
důkladně promíchejte, aby byla pokrytá veškerá cizrna. Dejte péct.
Když je zelí a cizrna venku z trouby, smíchejte je na jednom plechu. Přidejte k nim naloženou červenou cibuli i česnek a dejte směs do mísy.
Zatímco se peče zelí a cizrna, připravte cibuli: přidejte na proužky či kolečka nakrájenou červenou cibuli a nastrouhaný česnek do střední mísy. Na malé pánvičce při střední teplotě si rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte sezamová semínka a opékejte je cca 1-2 minuty, dokud nezačnou vonět. Přidejte koriandr, drcený pepř a osolte. Opékejte další 2-3 minuty, dokud sezamová semínka nezačnou chytat zlatavou barvu. Snižte teplotu na minimum a přidejte med, ocet a vodu. Míchejte, dokud se med zcela nerozpustí. Nalijte tuto směs na červenou cibuli a česnek. Zamíchejte tak, aby byla cibule pokryta sezamovou zálivkou. Nechte odpočívat, dokud nebude zelenina v troubě upečená. Cibule začne získávat krásně růžovou barvu. Ochutnejte a dochuťte dle potřeby.
Smíchejte 3 lžičky harissy, 4 lžíce majonézy a touto směsí přelijte hotový pokrm. K podávání můžete přidat opečené plátky chleba.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář