Pečený květák se zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Květák a silná omáčka z vývaru jsou dvě hlavní suroviny v tomto receptu. Kouzlo dotvoří další zelenina a cizrna a také zapečení v troubě. Pečený květák podávejte klidně jako lehčí oběd nebo večeři, díky cizrně vás zasytí.

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 červená paprika
  • 1 malá červená cibule
  • 1 batát (F50F)
  • 1 plechovka cizrny
  • 300 ml hovězího vývaru (nebo 1 vanička bohatého bujonu Knorr hovězího)
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mouky

Příprava

Květák očistíme a omyjeme, opatrně odstraníme stopku, aby hlavička květáku zůstala v jednom kuse. Přivedeme dostatek vody k varu a květák v ní vaříme 5 minut. Scedíme.

Červené papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Batáty oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm kostky.

Vše vložíme do zapékací mísy. Doprostřed položíme květák. Kolem květáku naaranžujeme cizrnu, kterou jsme scedili.

Na másle opražíme mouku a pomalu přiléváme vývar (nebo bujon rozpuštěný v 0,3l vroucí vody). Mícháme, dokud nemáme hladkou hutnou omáčku.

Omáčkou přelijeme květák a pečeme 35 minut v předehřáté troubě na 200°C.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept