Pečený vepřový bůček s cibulí a česnekem, zelí a pečené grenaille

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Mrkněte na náš jednoduchý recept na křupavý pečený bůček se zelím a malými brambůrkami grenaille.

Ingredience

  • 800 g libového vepřového bůčku
  • 200 g cibule
  • 30 g česneku
  • 700 g brambory grenaille
  • Sůl, pepř, tymián, bobkový list, pažitka
  • 400 g kyselého zelí

Příprava

Bůček poctivě osolíme opepříme a posypeme kmínem. Koření vmasírujeme do bůčku.

Do pekáče vložíme omyté brambory, nakrájenou cibuli, zmáčknuté stroužky česneku a bobkový list. Osolíme a podlijeme 250 ml vody. Přidáme bůček.

Přiklopíme ho nebo schováme pod alobal a pečeme 1,5hodiny na 160°C. Po odklopení dopékáme 15 minut na 200°C. Upečený bůček by měl být křehký a křupavý.

Kysané zelí slijeme, propláchneme a zlehka překrájíme. A s trochou vody a pod pokličkou na malém plameni prohřejeme.

Podáváme společně s bůčkem a pečenými bramborami, které posypeme pažitkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept