Penne s tuňákem, černými olivami a rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Omáčka z tuňáka z konzervy, cherry rajčátek a oliv je plná chuti středomoří. Doporučujeme k ní těstoviny typu penne, ale klidně ji servírujte se špagetami.

Ingredience

  • 320 g těstovin penne
  • 80 g tuňáka v oleji
  • 20 g černých oliv
  • 80 g cherry rajčat (F50F)
  • 8 listů bazalky
  • 1 cibule
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového

Příprava

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Černé olivy rozpůlíme. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na troše oleje opečeme cibulku, dokud nezesklovatí. Přihodíme k ní rajčátka a opékáme. Po dalších 4 minutách přihodíme olivy, sklenici vody a bujon.

Směs necháme dvě minuty dusit a pak přidáme tuňáka, kterého jsme slili, a bazalku. Osolíme a dáme stranou.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a přihodíme k omáčce do pánve. Minutku společně prohřejeme a servírujeme.

Tip na závěr : Těstoviny můžeme zasypat oblíbeným sýrem – třeba parmazánem nebo grana padano.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept