Perníčky, které jsou hned měkké

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Perníčky, který můžete jíst ten samý den. Tento recept je snadný a přitom efektní. Tohle vánoční cukroví zkrátka nemůže na vaší slavnostní tabuli chybět!

Ingredience

  • 500g medu
  • 500g mouky (hladké pšeničné, celozrnné, žitné,..)
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření

Příprava

Med mírně rozehřejeme, poté přimícháme mouku.

Až směs trochu vychladne, přimícháme zbylé ingredience. Ideální je použít robota.

Poté necháme těsto odpočinout v lednici.

Těsto rozdělíme na díly, rozválíme si plát cca 3-5 mm a vykrajujeme požadované tvary.

Pečeme na 160 stupňů do zlatova. Hotové perníčky můžeme potřít bílkem, aby se leskly, ale není to nutné.

Nakonec je dle libosti ozdobíme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept