Perníčky s rumovou polevou jako za starých časů

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Mezi vánoční cukroví v době před rokem 1989 neodmyslitelně patřily i perníčky s rumovou polevou.

Ingredience

  • 400 g hladké špaldové mouky
  • 120 g medu
  • 60 g másla
  • 160 g třtinového práškového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • čtvrt lžičky kardamonu
  • 10 g kakaa.
  • 2 vejce
  • 2 lžíce žitného kvásku
  • 100 g cukru
  • 4 lžíce rumu

Příprava

V kastrůlku rozpustím med a máslo. Necháme trochu zchladnout a smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto necháme přes noc v lednici.

Poté z něj tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme 20 minut při 160 °C. Hlídáme dle své trouby. Dáváme dál od sebe. Perníčky během pečení nabydou.

Polevu připravíme smícháním 100g práškového třtinového cukru 4 lžícemi rumu.

Ještě horké perníčky potřeme rumovou polevou pomocí mašlovačky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept