Pikantní špekáčky na pivu

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlovka, která zasytí a chutná snad každému. Klasické špekáčky na pivu výborně chutnají jen tak s čerstvým chlebem.

Ingredience

  • 4 ks buřtů
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 ks cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 plechovka loupaných rajčat nebo passaty
  • Sůl, pepř
  • 200 ml černého piva

Příprava

Špekáčky oloupeme a podélně rozkrojíme. Každý kousek potřeme hořčicí a poklademe plátkem cibule a slaniny.

V nádobě vhodné do trouby orestujeme slaninu nakrájenou na kousky spolu s cibulí. Přidáme česnek, papriku, hořčici a rajčata.

Ke směsi přidáme buřty, osolíme a opepříme, zalijeme pivem a zakryté pečeme v troubě cca 15 minut na 200 stupňů. Poté odklopíme a dopékáme ještě dalších 15 minut.

Tip na závěr : Pro dobré špekáčky na pivu je důležité koupit kvalitní špekáčky, neboli buřty. Hledejte ty s vysokým podílem masa.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept