Pikantní zeleninová polévka s čočkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato polévka poslouží díky čočce i jako vydatná večeře

Ingredience

  • 4 lžíce oleje
  • 3 červené chilli papričky, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu drceného Knorr
  • 1 lžíce garam masala
  • 240 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 100 g pórku
  • 200 g celeru
  • 100 g červené čočky (F50F)
  • 1 l vody
  • 2 vaničky zeleninového bujónu Knorr
  • 2 bobkové listy Knorr z Turecka
  • 200 g brokolice
  • 100 g listového špenátu (F50F)
  • Šťáva z citronu
  • 4 lžíce řeckého jogurtu

Příprava

Na oleji osmahneme chilli a česnek a po minutě přidáme kmín a garam masalu. Necháme rozvonět.

Do směsi přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Necháme v ní rozpustit bujóny a pak vsypeme čočku a všechnu zeleninu kromě brokolice a špenátu nakrájenou na malé kostičky.

Přidáme bobkový list a polévku vaříme, dokud není čočka al dente.

Na závěr přidáme blanšírované (spařené a následně ochlazené studenou vodou) růžičky brokolice a špenátové listy. Polévku prohřejeme.

Podáváme s citronovou šťávou a řeckým jogurtem.

Tip na závěr : Vyměňte garam masalu za thajské kari a máte další verzi polévky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept