Pizza srdce

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Láska přece prochází žaludkem!

Ingredience

  • 200g mouky
  • Špetka soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat (400 g)
  • 1 1 ⁄ 2 lžíce Knorr směsi Rajčata s česnekem
  • 1⁄2 lžičky cukru
  • Pepř
  • 250 g rajčat (F50F)
  • 1 mozzarella
  • Čerstvá bazalka

Příprava

Mouku, sůl, droždí a lžíci oleje rozmícháme ve 100 ml vody. Uhněteme těsto a necháme ho 30-45 minut kynout.

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, koření a cukr a necháme 20 minut probublávat na mírném plameni. Omáčku dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.

Těsto vypracujeme rukama a rozdělíme na dvě poloviny. Ty vyválíme do tenkých placek a pak z nich vytvoříme srdce. To položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Na srdce rozetřeme rajčatovou omáčku a poklademe plátky rajčat a mozarelly. Pečeme na 220°C po dobu 15-18 minut. Ozdobíme bazalkou a podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept