Pizza z domácího kynutého těsta

Autor: Vit HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchá pizza z domácího těsta. Těsto na pizzu je snadné a stačí vám jenom 20 minut na jeho kynutí. Uvidíte však, že ej daleko chutnější než těsto kupované. Domácí pizza je skvělý oběd nebo večeře – dobře ale chutná i zastudena, tak si ji klidně vezměte jako svačinu do práce nebo na výlet.

Ingredience

  • 1 vejce
  • 50g másla (hera)
  • 125 ml mléka
  • 300g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • Rajčatový protlak nebo kečup
  • Sýr a šunka

Příprava

Z mouky, másla, mléka, soli, kypřicího prášku a vejce vytvarujeme hladké těsto. Posypeme ho moukou a necháme 20 minut kynout na teplém místě.

Z těsta pak vyválíme plát, který potřeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Poté pizzu obložíme tím, co máme rádi – strouhaným sýrem, kousky šunky apod.

Pizzu dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny na 175°. Servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept