Pizza z kynutého těsta

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nejlepší pizza je právě ta domácí! Nejen, že zpracujete zbytky uzenin a sýrů z lednice, ale také vyladíte pizzu podle toho, na co právě máte chuť!

Ingredience

  • 1/2 kostky droždí
  • 500g hladké mouky + na podsypání
  • 1/2 ČL cukru
  • 5 PL olivového oleje
  • 1 ČL soli

Příprava

Nejprve si rozmícháme rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě necháme vzejít kvásek

V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme cca 200-300 ml vlažné vody, propracujeme, až vznikne jednotné těsto.

Těsto přemístíme na pomoučněný vál a prohněteme, aby bylo pružné a nelepilo se.

Vytvoříme bochánek, poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinu a půl až dvě hodiny. Zdvojnásobí ob­jem.

Bochánek rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválíme a vytáhneme na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Vytvarujeme zvýšený okraj, buďto vymačkáme prsty, nebo okraj přeložíme cca 1 cm směrem ke středu. Okraje potřeme rozšlehaný vajíčkem. Těsto natřeme rajčatovým sugem, poklademe dobrotami dle chuti a vlastní fantazie a ihned vložíme do pořádně rozpálené trouby.

Pečeme na 250 st. cca 10 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept