Příprava
Nejprve si rozmícháme rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě necháme vzejít kvásek
V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme cca 200-300 ml vlažné vody, propracujeme, až vznikne jednotné těsto.
Těsto přemístíme na pomoučněný vál a prohněteme, aby bylo pružné a nelepilo se.
Vytvoříme bochánek, poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinu a půl až dvě hodiny. Zdvojnásobí objem.
Bochánek rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválíme a vytáhneme na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Vytvarujeme zvýšený okraj, buďto vymačkáme prsty, nebo okraj přeložíme cca 1 cm směrem ke středu. Okraje potřeme rozšlehaný vajíčkem. Těsto natřeme rajčatovým sugem, poklademe dobrotami dle chuti a vlastní fantazie a ihned vložíme do pořádně rozpálené trouby.
Pečeme na 250 st. cca 10 minut.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář