Příprava
V míse smícháme dobře vychlazené mleté maso s vejci, smetanou, petrželkou, česnekem, kmínem, pepřem, majoránkou, solí a chilli. Směs důkladně propracujeme alespoň 2 minuty, aby se dobře spojila.
Necháme ji 15 minut odpočinout v lednici.
Hermelín nakrájíme na malé kostičky a zformujeme z nich 8 drobných „placiček“.
Masovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých částí. Z každé vytvarujeme placičku, do středu vložíme sýr a důkladně ho zabalíme, aby během pečení nevytekl.
Karbanátky lehce postříkáme olejem ve spreji a vložíme do koše horkovzdušné fritézy předehřáté na 180 °C.
Pečeme přibližně 15–18 minut, v polovině pečení karbanátky otočíme, aby se opekly rovnoměrně.
Karbanátky se sýrem podáváme ideálně s bramborovou kaší nebo lehkým salátem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář