Plněné karbanátky se sýrem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Milujete šťavnaté karbanátky a chcete jim dodat nový rozměr? Vyzkoušejte tuto verzi s krémovým hermelínem uvnitř a přípravou v horkovzdušné fritéze. Karbanátky si tak zachovají šťavnatost, ale budou příjemně křupavé na povrchu – a navíc bez zbytečného tuku.

Ingredience

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 1,5 lžičky majoránky
  • Chilli dle chuti
  • Sůl
  • 200 g hermelínu

Příprava

V míse smícháme dobře vychlazené mleté maso s vejci, smetanou, petrželkou, česnekem, kmínem, pepřem, majoránkou, solí a chilli. Směs důkladně propracujeme alespoň 2 minuty, aby se dobře spojila.

Necháme ji 15 minut odpočinout v lednici.

Hermelín nakrájíme na malé kostičky a zformujeme z nich 8 drobných „placiček“.

Masovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých částí. Z každé vytvarujeme placičku, do středu vložíme sýr a důkladně ho zabalíme, aby během pečení nevytekl.

Karbanátky lehce postříkáme olejem ve spreji a vložíme do koše horkovzdušné fritézy předehřáté na 180 °C.

Pečeme přibližně 15–18 minut, v polovině pečení karbanátky otočíme, aby se opekly rovnoměrně.

Karbanátky se sýrem podáváme ideálně s bramborovou kaší nebo lehkým salátem.

Tip na závěr : Podáváme s kečupem nebo majonézou Hellmann's .

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept