Plněné zelné listy s mletým masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Romská kuchyně

Ingredience

  • 500g mleté maso mix
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, majoránka, červená paprika sladká
  • česnek
  • 300g vařené rýže
  • 5 PL sladkého kečupu

Příprava

Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, kečupem, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Prohněteme. Nakonec vmícháme do směsi uvařenou rýži.

Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme.

Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout.

Listy necháme osušit a zchladnout na papírové utěrce. Žebra seřízneme, aby se nám závitky lépe motaly.

Dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy. Přeložíme listy přes maso z obou stran, aby se překrývaly, pak zespoda a nakonec shora.

Do pekáče vymazaného olejem poklademe závitky. Podlijeme vodou ze zelí. Přiklopíme a v troubě rozpálené na 200 st. pečeme cca 40 minut.

Tip na závěr : Podáváme s jakoukoli přílohou dle chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept