Příprava
Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, kečupem, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Prohněteme. Nakonec vmícháme do směsi uvařenou rýži.
Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme.
Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout.
Listy necháme osušit a zchladnout na papírové utěrce. Žebra seřízneme, aby se nám závitky lépe motaly.
Dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy. Přeložíme listy přes maso z obou stran, aby se překrývaly, pak zespoda a nakonec shora.
Do pekáče vymazaného olejem poklademe závitky. Podlijeme vodou ze zelí. Přiklopíme a v troubě rozpálené na 200 st. pečeme cca 40 minut.
Diskuse k receptu (1)
Nový komentář