Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněný paprikový lusk

Hodnocení uživatelů:
20 minut 45 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 8 kusů paprika zelená
  • 2 kusy vejce
  • 1/2 kilogram mleté maso míchané
  • 4 lžíce rýže
  • 1 kus cibule velká
  • 1 kus rajčatový protlak velký
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 hrnek masový vývar
  • 0,1 litru šlehačka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 kus bobkový list
  • 4 lžíce olej
  • 1 špetka muškátový květ
  • dle chuti šťáva z citrónu
  • 5 kuliček celý pepř

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme náplň. V míse smícháme mleté maso, vejce, sůl, pepř, rýži, muškát.květ a dobře promícháme.
  2. Papriky si očistíme a omyjeme, naplníme směsí z mletého masa a naskládáme je do máslem vymazaného pekáčku, přikryjeme pokličkou a v předehřáté troubě za občasného podlití dusíme doměkka.
  3. Na omáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme mouku, orestujeme, přidáme rajský protlak a vývar. Prošleháme, přidáme bobkový list a celý pepř a pořádně provaříme. Pak ji propasírujeme přes cedník, přidáme šlehačku, ochutíme cukrem a citr.šťávou. Hotovou nalijeme na dušené papriky a ještě společně aspoň 10 minut povaříme. Podáváme s knedlíkem.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře