Plněný paprikový lusk

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Paprikový lusk plněný mletým masem a doplněný rajskou omáčkou je lehkým obědem nebo večeří. Paprika i mleté maso pustí štávu, která omáčku krásně dochutí. Ideální je podávat paprikový lusk s rýží.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • koření na mleté maso
  • drcený kmín
  • 6 ks bílých paprik
  • olej
  • 30 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120 g rajčatového protlaku
  • cukr

Příprava

Mleté maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, sůl, koření na mleté maso a drcený kmín. Vše řádně rukama prohněteme.

Papriky omyjeme, uřízneme spodek se stopkou a vyjmeme semínka. Papriku naplníme okořeněným mletým masem.

Na hlubší pánvičce rozpálíme trochu oleje a papriky na něm ze všech stran pěkně opečeme. Zalijeme cca ½ litrem horké vody (tak, aby byly papriky téměř celé ponořené), přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 20 minut.

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a promícháme. Přidáme rajský protlak a mícháme metličkou dokud nemáme hladkou hustou hmotu. Následně za stálého míchání metličkou postupně přidáváme vývar z paprik. Pokud by se vám v omáčce zbyly hrudky, můžete ji přecedit. Omáčku provaříme, dochutíme solí a cukrem. Do hotové omáčky vložíme plněné papriky a krátce společně povaříme.

Tip na závěr : Pokud vám zbyde mleté maso, udělejte kuličky masa a přidejte k naplněným paprikám.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept