Příprava
Mleté maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, sůl, koření na mleté maso a drcený kmín. Vše řádně rukama prohněteme.
Papriky omyjeme, uřízneme spodek se stopkou a vyjmeme semínka. Papriku naplníme okořeněným mletým masem.
Na hlubší pánvičce rozpálíme trochu oleje a papriky na něm ze všech stran pěkně opečeme. Zalijeme cca ½ litrem horké vody (tak, aby byly papriky téměř celé ponořené), přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 20 minut.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a promícháme. Přidáme rajský protlak a mícháme metličkou dokud nemáme hladkou hustou hmotu. Následně za stálého míchání metličkou postupně přidáváme vývar z paprik. Pokud by se vám v omáčce zbyly hrudky, můžete ji přecedit. Omáčku provaříme, dochutíme solí a cukrem. Do hotové omáčky vložíme plněné papriky a krátce společně povaříme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář