Poctivý hovězí vývar

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 240 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Polévka je grunt. A o hovězím vývaru to platí dvojnásob! Na dobrý vývar budete potřebovat kvalitní maso a kosti a hlavně čas. Aby byl vývar silný, chce to ho táhnout několik hodin – a ideálně držet teplotu těsně okolo bodu varu.

Ingredience

  • 1,2 kg hovězího masa (kosti, hrudí, atp.)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 kořenové petržele
  • 8 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • Hrubá sůl
  • 6 bobkových listů

Příprava

Zeleninu neloupeme, jen ji podle potřeby očistíme, odřízneme ošklivé konce a nakrájíme na větší kusy.

Spolu s masem ji na střední plamen opečeme dohněda. Ke konci přihodíme o koření, ať se rozvoní. Se solí nešetříme.

Opečené maso a zeleninu zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené. přivedeme k varu a sbíráme pěnu, kterou vyhodíme. Tak docílíme toho, že vávar bude čirý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept