Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Podzimní dýňová polévka

Hodnocení uživatelů:
50 minut 40 minut 5 porcí Snadné

Ingredience

Příprava

V hrnci si rozehřejeme máslo, mrkev, petržel. Dýni si nakrájíme na kostičky. Jakmile je máslo dostatečně rozehřáté opečeme na něm všechny nakrájené ingredience - nejdříve petržel a mrkev (krásně se rozvoní), posléze dýni. K zelenině přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, dokud nebude měkká. Ve chvíli, kdy se zelenina rozpadá, rozmixujeme ji tyčovým mixérem tak, aby nám vznikla krásně hladká krémová polévka. Ke krémové konzistenci ji pomůžeme vmícháním smetany a dochutíme pepřem, solí dle vlastní chuti. Na závěr přimícháme majoránku a zázvor - se zázvorem ovšem opatrně, klidně přidáváme navícero, aby nepřehlušil jemnou chuť polévky
Tip: Polévku ozdobte na talíři kopečkem zakysané smetany, popřípadě opražte dýňová semínka a zasypte jimi polévku.
Tip: Nepřehánějte to s kořenovou zeleninou, mohlo by se stát, že byste přehlušili jemnou chuť dýně a na talíři by byla polévka "ala svíčková".
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře