Podzimní dýňová polévka

Autor: Verča HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Dýňová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem, která zahřeje.

Ingredience

  • 1 kostka/kelímek Knorr bujónu – zeleninový
  • 500 ml vody
  • 1 kokosové mléko v plechovce (400 ml)
  • 1 menší dýně Hokaido
  • Kousek čerstvého zázvoru dle chuti
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • Zakysaná smetana
  • Dýňová semínka
  • Dýňový olej

Příprava

Nejprve si nakrájíme dýni na kostičky, Hokaido se nemusí loupat.

Poté oloupeme a nakrájíme zázvor.

Připravíme si menší hrnec, ve kterém si z 500 ml vody a Knorr bujónu připravíme zeleninový vývar.

Mezitím do většího hrnce dáme lžíci olivového oleje a rozehřejeme.

Vložíme do něj nakrájený zázvor, po minutce přidáme i dýni.

Chvíli restujeme, pak vše zalejeme připraveným zeleninovým vývarem.

Nakonec přidáme kokosové mléko. Vše zamícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 15 – 20 min, než dýně změkne.

Na závěr rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému.

Tip na závěr : Servírujeme s dýňovými semínky, můžeme pokapat i dýňovým olejem a popř. přidat zakysanou smetanu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept