Pohankové grissini

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Grissini je druh pečiva vyrobeného z pšeničné mouky. Jde o chlebové tyčinky, které pochází z Itálie - jsou symbolem piemontské kuchyně, především tedy města Turín. Grissini jsou perfektní k vínu, jen tak k televizi a nebo třeba i na dlouhou cestu autem. :)

Ingredience

  • 150g pohanková mouka
  • 350g špaldová mouka
  • 1 balení sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vanička Knorr organický jelly bujón Zeleninový
  • 4 lžičky sezamu

Příprava

⅔ bujónu rozmícháme v 250ml horké vody a necháme zchladnout, aby tekutina byla vlažná. Smícháme mouky s droždím, zeleninovým bujónem a olivovým olejem. Vypracujeme těsto a zakryté ho necháme 45 minut odpočinout.

Těsto vyválíme na pomoučněné ploše na 1 cm tlustý plát a nakrájíme na proužky široké 1 cm. Proužky jemně poválíme, aby se zakulatily a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.

Zbylý bujón rozmícháme v 100 ml horké vody a směsí pokapeme grissini. Posypeme sezamem a pečeme 15-18 minut na 200°C (v horkovzdušné troubě postačí teplota 180°C). Po upečení necháme grissini vychladnout na drátěné mřížce.

Tip na závěr : Podáváme s avokádovým dipem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept