Pohankové rizoto s rukolovým pestem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pohanková verze klasického rizota je lehká, dobře stravitelná a plná živin. Parádní zdravý oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 300 g pohanky (F50F)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 litr vývaru nebo vody
  • 100 g hrášku
  • 40 g rukoly
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 30 g parmazánu

Příprava

Pesto připravíme tak, že v mixéru umixujeme uvařený hrášek, rukolu a olivový olej. V případě potřeby naředíme vývarem nebo vodou.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Opečeme ji na oleji dozlatova. Přidáme pohanku a krátce osmahneme. Pak přilijeme víno a necháme ho odpařit.

Postupně přidáváme vývar, který jsme si připravili rozmícháním bujónu v 500 ml horké vody, dokud není pohanka měkká (15 až 20 minut). Osolíme a opepříme

Jakmile je pohankové rizoto hotové, vmícháme do něj rukolové pesto a servírujeme posypané parmazánem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept