Pohankové rizoto

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zkuste vyměnit klasiku rizota rýži za pohanku.

Ingredience

  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 200 g pohanky
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • ¾ litru zeleninového vývaru
  • 1 hrnek mražené zeleniny
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • vejce na servírování

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na lžíci olivového oleje ji necháme zesklovatět.

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji.

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřipálila.

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme zeleninu a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Tip na závěr : Podáváme posypané lahůdkovým droždím (alternativa sýru) a vejcem naměkko.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept