Pohankový quiche s houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 75 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento recept vyžaduje na přípravu nejméně hodinu vašeho času – výsledek ale stojí za to!

Ingredience

  • 100 g pohankové mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • Špetka jodizované soli
  • 100 g margarínu
  • 3 vejce
  • 200 g pórku
  • 250 g hub (žampiony, hlíva, hřiby,...)
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 125 ml 15% smetany na vaření
  • 1 lžička Knorr kmínu drceného

Příprava

Obě mouky, jodizovanou sůl, margarín, 1 vejce a 2 lžíce studené vody smícháme a ze směsi uhněteme těsto.

Těsto vyválíme na pomoučněné desce do velkého kruhu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní upěchujeme tak, aby nám vznikly dvoucentimetrové okraje. Propícháme vidličkou a dáme na půl hodiny do chladu.

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby a papriku nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na oleji po dobu asi 5 minut.

Dortovou formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 minut na spodním roštu.

Ve smetaně rozmícháme dvě vejce a kmín.

Na předpečený korpus navršíme osmahlou zeleninu, zalijeme smetanovou směsí a pečeme další půl hodinu. Necháme vychladnout a servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept