Polentové dortíky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Polenta je moderní surovina, se kterou se dá udělat v kuchyni velká paráda. Vyzkoušejte naše polentové dortíky a přesvědčte se sami.

Ingredience

  • 150 g kukuřičné polenty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • Sůl
  • 8 malých růžiček brokolice
  • 1 marinovaný sleď
  • Několik kuliček červeného pepře na ozdobu
  • 2 lžíce majonézy

Příprava

Vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a 5 minut za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše. Osolíme, ochutíme parmazánem a dáme do chlebíčkové formy o hraně cca 4x4cm. Formu jsme před plněním vyložili potravinovou folií.

Necháme vychladit. Poté odkrajujeme cca 1,5cm silné plátky, které nasuchu opečeme na nepřilnavé pánvi.

Ozdobíme nočkem majonézy, kostičkou ryby a krátce povařenou brokolicí. Posypeme drceným červeným pepřem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept