Polévka s červenou čočkou a cizrnou

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na vydatnou polévku z červené čočky a cizrny.

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 400 g sekaných rajčat
  • 400 ml vody
  • 450 ml kokosového mléka
  • 1 konzerva cizrny
  • lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu a kurkumy
  • olivový olej
  • sůl, cukr na dochucení

Příprava

Na olivovém oleji nechejte rozvonět nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a koření. Poté přidejte rajčata, vodu, kokosové mléko a čočku.

Polévku vařte do změknutí čočky cca 15-20 minut. Poté přidejte cizrnu a dochuťte.

Polévku podávejte s opraženou cizrnou, nebo čerstvými bylinkami.

Tip na závěr : Do této polévky se jistě hodí přidat i lžičku čerstvého nebo sušeného chilly.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept