Polévka Tom Kha Gai s Chickened Out Chunks

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Lahodná bezmasá thajská polévka, která má díky kokosovému mléku a limetce příjemně sladkokyselou chuť.

Ingredience

  • 2 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 250 g nudlí (rýžové nebo soba)
  • 4 cm čerstvý zázvor
  • 1 pak choi
  • 1 zelená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 250 g žampionů
  • 2 limetky
  • Čerstvý koriandr
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sladké sojové omáčky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 850 ml zeleninového vývaru
  • Olej na smažení
  • 1 lžička citronové trávy
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř

Příprava

Chickened Out Chunks opečeme na oleji spolu s dvěma stroužky česneku (nožem rozdrcenými) a nastrouhaným zázvorem. Když je směs osmažená dozlatova, přidáme sladkou sojovku. Dosolíme, opepříme, vyjmeme stroužky česneku a dáme stranou.

Nudle připravíme podle návodu na obalu. Pak choi, žampiony a papriku nakrájíme na proužky, jarní cibulku na kolečka. Spolu s chilli a zázvorem osmahneme na pánvi.

V rendlíku spojíme kokosové mléko a vývar a provaříme. Dochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem. povaříme další dvě minuty.

Do misek rozdělíme nudle, Chickened Out Chunks, zeleninu a vývar s kokosovým mlékem. Posypeme koriandrem a podáváme s klínky limetky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept