Polévka Tom Yum

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Tradiční thajská polévka.

Ingredience

  • 1 PL Tom Yum pasty
  • 2 PL oleje
  • 1 menší kořen galangalu/popř. zázvoru
  • stéblo citrónové trávy
  • 1l vývaru (nejlépe krevetového)
  • 2 PL cukru
  • 2 PL rybí omáčky
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 10dkg krevet
  • 1 šalotka
  • 4 cherry rajčata
  • 10dkg hub shitake/popř. hlíva ústřičná
  • svazek čerstvého koriandru
  • šťáva z limetky

Příprava

Galangal/zázvor zbavíme šlupky a nakrájíme na kostičky, citronovou trávu rozřízneme na 2-3 části, šalotku a rajčata nakrájíme na osminky. Houby Shiitake překrojíme na poloviny/hlíva ústřičná.

Ve větším hrnci si zahřejeme olej. Přidáme Tom Yum pastu a zamícháme. Postupně přidáváme další suroviny: galangal, citronovou trávu (tyto ingredience se nejí, mohou proto být nakrájeny na velké kousky).

Přidáme rybí omáčku a cukr a za stálého míchání zahříváme asi 2 až 3 minuty.

Poté přidáme šalotku, rajčata, chilli papričky, houby a krevety. Promícháme a necháme chvíli opéct.

Po dalších 2-3 minutách zalijeme vývarem a vaříme 5-10 minut. Pokud se na hladině začne tvořit pěna, posbíráme ji malým sítkem.

Nakonec přidáme nadrobno pokrájený koriandr. Aby měla polévka danou kyselost, pokapeme ji limetkovou šťávou. Opět promícháme a servírujeme.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept