Příprava
Galangal/zázvor zbavíme šlupky a nakrájíme na kostičky, citronovou trávu rozřízneme na 2-3 části, šalotku a rajčata nakrájíme na osminky. Houby Shiitake překrojíme na poloviny/hlíva ústřičná.
Ve větším hrnci si zahřejeme olej. Přidáme Tom Yum pastu a zamícháme. Postupně přidáváme další suroviny: galangal, citronovou trávu (tyto ingredience se nejí, mohou proto být nakrájeny na velké kousky).
Přidáme rybí omáčku a cukr a za stálého míchání zahříváme asi 2 až 3 minuty.
Poté přidáme šalotku, rajčata, chilli papričky, houby a krevety. Promícháme a necháme chvíli opéct.
Po dalších 2-3 minutách zalijeme vývarem a vaříme 5-10 minut. Pokud se na hladině začne tvořit pěna, posbíráme ji malým sítkem.
Nakonec přidáme nadrobno pokrájený koriandr. Aby měla polévka danou kyselost, pokapeme ji limetkovou šťávou. Opět promícháme a servírujeme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář