Polévka z bílého chřestu

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Snadná a výborná, tak lze jednoduše popsat chřestovou polévku, která je rychle hotová a při přípravě si vystačíte jen s minimem ingrediencí. S krutony pak poslouží i jako výborná večeře.

Ingredience

  • 500g bílého chřestu
  • 50g másla
  • 1 ks šalotka
  • 1l vývaru
  • 200ml smetana 12%
  • 3 ks žloutek
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Příprava

Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých konců a kromě špiček oloupeme škrabkou. Chřest nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a vaříme 5 minut. (Kdo chce, vyjme z polévky pár kousků chřestu, které později použije na ozdobu – nejlepší jsou špičky.)

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Žloutky a smetanu prošleháme metličkou v misce, pomalu vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Necháme minutku přejít varem, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme špetku muškátového oříšku a nakonec můžeme vložit uvařené kousky chřestu.

Polévku můžeme vylepšit chlebovými krutony z bílého pečiva osmahnutého na másle.

Tip na závěr : Tuto polévku můžeme připravit i ze zeleného chřestu. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept