Příprava
Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých konců a kromě špiček oloupeme škrabkou. Chřest nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a vaříme 5 minut. (Kdo chce, vyjme z polévky pár kousků chřestu, které později použije na ozdobu – nejlepší jsou špičky.)
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Žloutky a smetanu prošleháme metličkou v misce, pomalu vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Necháme minutku přejít varem, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme špetku muškátového oříšku a nakonec můžeme vložit uvařené kousky chřestu.
Polévku můžeme vylepšit chlebovými krutony z bílého pečiva osmahnutého na másle.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář