Polévka z červené čočky a rajčat

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Polévka z červené čočky je velmi chutná, rychlá a poměrně sytá, takže ji můžete servírovat i jako teplou večeři. Budete na ní potřebovat jen pár ingrediencí – prim hraje červená čočka, vývar (bujon) a pasírovaná rajčata.

Ingredience

  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g červené čočky
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku (nemusí být)
  • 1 ks botahý zeleninový bujón Knorr
  • sůl
  • pepř

Příprava

V hrnci rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek a zlehka orestujeme.

Přidáme červenou čočku, nasekaná rajčata, protlak (nemusí být), 1 litr horké vody, bohatý zeleninový bujón Knorr a vaříme 20 minut.

Dochutíme solí a pepřem. Pokud je polévka moc hustá, zředíme horkou vodou.

Tip na závěr : Pokud někdo preferuje hladké polévky, můžeme rozmixovat ponorným mixérem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept