Polévka z červeného zelí a smetany

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelná polévka je rychle hotová a je plná vitaminu C. Zkuste ji taky! Je sytá a poslouží klidně i jako oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1/2 hlávky zelí
  • 1 litr vývaru (nebo vody a 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového)
  • 300 ml smetany 33%
  • Přepuštěné máslo nebo olej

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.

Na másle nebo oleji opečeme cibuli i zelí. Pak přidáme vývar. Pokud používáme bujon, přidáme vodu, přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujon. Osolíme a opepříme.

Vaříme asi 15 minut. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Hezčí barvy docílíme, pokud smetanou polévku pokapeme a každý strávník si ji zamíchá sám.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept