Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z hlívy ústřičné

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Tuk

  • 500 gramů hlíva ústřičná
  • 100 gramů mrkev
  • 100 gramů petržel
  • 100 gramů pórek
  • 100 gramů celer
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 0.50 skleničky vody
  • 4 lžíce másla nebo margarínu Rama
  • 1 balení Knorr Žampiónová polévka
  • 1 špetka kari koření
  • 1 špetka mletý pepř
  • 1 špetka mletý muškátový oříšek
  • 2 lžíce nasekaná petrželová nať
  • 1 dl bílé víno

Příprava

  1. Houby očistěte a pokrájejte na nudličky a opečte na tuku* Ke konci restování přilejte víno, chvíli vařte a odstavte z plotny. * Dejt pozor, aby se tuk nepřipálil, protože jídlo pak nebude chutné ani zdravé.
  2. Oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostičky celer, pórek, mrkev a petržel. Zeleninu krátce opečte.
  3. Následně ji zalijte vývarem z 1,5 litru vody a kostky Knorr Bujón Zeleninový a 10 minut vařte. Ke konci vaření přidejte houby.
  4. Na rozehřátém másle nebo margarínu orestujte mouku a poté přidejte jíšku do polévky.
  5. Knorr Houbovou polévku rozpusťte ve studené vodě a přidejte ji do hrnce. Vařte 10 minut a dochuťte pepřem, curry a muškátovým oříškem. Polévku z hlívy ústřičné servírujte posypanou nasekanou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře