Polévka z karamelizované cibulky a rajčat

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato jednoduchá polévka vyžaduje jen pár ingrediencí a přitom je tak dobrá! Spojení cibule a rajčátek nikdy nezklame. S kouskem pečiva jde o zdravý a zároveň vydatný oběd nebo večeři. Vybírejte lokální zeleninu pro maximální chuť i množství vitaminů ve výsledném pokrmu.

Ingredience

  • 50 ml olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g cherry rajčat (F50F)
  • 800 ml vody
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujónu zeleninového

Příprava

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na mírném plameni nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile je zkaramelizovaná, přidáme plátky česneku, půlky cherry rajčat a asi minutku osmahneme.

Do základu polévky přidáme vodu a přivedeme k varu. Necháme v ní rozpustit bujón.

Polévku vaříme deset minut a pak rozmixujeme tyčovým mixérem.

Ingredience K servírování

  • 100 g cherry rajčat (F50F)
  • 100 g uvařených těstovin orzo
  • 100 g řeckého jogurtu
  • Bylinky (petržel, bazalka)
  • 40 g feta sýra
  • 60 g vlašských ořechů (F50F)

Příprava K servírování

Teplou polévku naservírujeme do misek a přidáme navrch další ingredience – půlky cherry rajčat a orzo. Dále ozdobíme každou misku lžící řeckého jogurtu, rozdrobeným feta sýrem a nadrcenými vlašskými ořechy. Podáváme.

Tip na závěr : Polévce přijdete kyselost přidáním šťávy z limetky. Můžete ji také posypat oblíbenými semínky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept