Pomalu pečená vepřová plec

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vepřová plec (známá i jako ramínko či plecko) patří k často využívaným druhům masa. Nachází se v přední části vepřové čtvrtě nad kolenem a jedná se o velmi chutné maso. Perfektně se hodí právě pro pomalé pečení, protože maso se pak krásně rozpadá. Tento recept kombinuje vepřovou plec s česnekem, cibulí a pivem a výsledek je prostě skvělý!

Ingredience

  • 1000 g vepřová plec
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml piva
  • olej
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • koření dle chuti (gril)
  • brambory

Příprava

Maso omyjeme, osušíme. Potřeme maso olejem s prolisovaným česnekem, nasolíme, napepříme. Koření smícháme s hladkou moukou a poté ve směsi obalíme maso. Svážeme nití do tvaru válečku.

Váleček masa vložíme do zapékací mísy, a do ½ výšky podlijeme pivem. Poházíme cibuli na měsíčky.

Zakryjeme alobalem a dáme na 2 hodiny péct do trouby na 150 st. Poté maso odkryjeme, otočíme. Pečeme další hodinu. Nyní již maso po 15 minutách poléváme výpekem. Nakonec maso odkryjeme a pečeme na maximální výkon trouby, dokud maso nezezlátne na povrchu.

Během pečení si oškrábeme brambory a dáme vařit v osolené vodě do měkka.

Po dopečení masa jej přendáme na prkénko a krájíme na plátky.

Tip na závěr : Podáváme s bramborami, přelitými výpekem. (Cibuli ve výpeku můžeme nechat vcelku, nebo mixnout tyčovým mixérem do hladka, co, kdo má rád.)

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept