Pomalu pečený vepřový bůček

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý recept a přitom úžasný slavnostní nedělní oběd. To je náš pomalu pečený bůček.

Ingredience

  • 600 g vepřového bůčku, ideálně i s kůží
  • Kuřecí vývar nebo voda
  • Sůl
  • 4 stroužky česneku
  • Menší cibule

Příprava

Maso omyjeme čistou vodou a důkladně osušíme papírovou utěrkou.

Kůži rozkrájíme na mřížku skrz kůži i sádlo. Poté ze všech stran osolíme, do nakrájené kůže důkladně vetřeme.

Položíme do pekáčku kůží dolu. Pekáček volíme velký tak, aby byl tak akorát vyplněný masem. Podlijeme vodou a vložíme na 20 minut do trouby na 220 stupňů.

Poté snížíme teplotu na 140 stupňů, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem. Takhle necháme cca 3 hodiny a podle potřeby přidáváme vodu nebo vývar.

Česnek oloupeme a pokrájíme, cibuli také a přidáme do pekáčku. Pečeme další 2 hodiny.

Poté maso otočíme kůží navrch, odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a pečeme, dokud nejsme spokojeni s barvou kůrky.

Tip na závěr : Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem. Skvělé jsou i bramborové knedlíky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept