Příprava
Maso omyjeme čistou vodou a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
Kůži rozkrájíme na mřížku skrz kůži i sádlo. Poté ze všech stran osolíme, do nakrájené kůže důkladně vetřeme.
Položíme do pekáčku kůží dolu. Pekáček volíme velký tak, aby byl tak akorát vyplněný masem. Podlijeme vodou a vložíme na 20 minut do trouby na 220 stupňů.
Poté snížíme teplotu na 140 stupňů, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem. Takhle necháme cca 3 hodiny a podle potřeby přidáváme vodu nebo vývar.
Česnek oloupeme a pokrájíme, cibuli také a přidáme do pekáčku. Pečeme další 2 hodiny.
Poté maso otočíme kůží navrch, odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a pečeme, dokud nejsme spokojeni s barvou kůrky.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář