Pomazánka „Sloní žrádlo“

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chuťovka

Ingredience

  • 2 PL oleje
  • 2 PL octa
  • 2 PL sladkého kečupu
  • 4 PL plnotučné hořčice
  • 2 ČL krystalového cukru
  • 1 salám Junior
  • 1 cibule
  • 3 nakládané okurky
  • 3 natvrdo uvařené vejce
  • 250ml majonézy
  • sůl, pepř

Příprava

Nejdprve svaříme olej, ocet, kečup, hořčici a cukr. Stačí přivést k varu a cca 5 minut povařit, aby se vše řádně spojilo. Necháme vychladnout.

Na hrubém struhadle nastrouháme Junior, vařená vejce a okurky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

Obě směsi smícháme, zjemníme majonézou a dochutíme solí a pepřem.

Podáváme jako jednohubky, nebo na chlebíčkové vece.

Tip na závěr : Lépe chutná uleželá pomazánka do druhého dne.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept