Pomazánka z červené čočky

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pomazánka z červené čočky se báječně hodí k domácímu chlebu nebo žitným plackám. Připravte si ji a máte oběd či večeři v cuku letu.

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • balsamikový ocet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1/2 lžičky kari koření
  • chilli - dle chuti
  • sůl, pepř - dle chuti

Příprava

Červenou čočku si uvaříme podle návodu. Necháme okapat a vychladnout.

Cibulku si nakrájíme najemno a osmahneme na lžičce oleje do zlatova. Přidáme lžičku třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Zalijeme balsamikovým octem a necháme trochu vypařit kyselost. Přidáme k ní prolisovaný česnek a ještě krátce společně osmahneme.

Orestovanou cibulku s česnekem přidáme do misky k čočce, přidáme lahůdkové droždí, kari koření, chilli a opepříme, osolíme podle chuti.

Celou směs promixujeme mixérem dohladka. Můžeme podávat s žitnými plackami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept