Pomazánka z kořenové zeleniny

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Na pomazánku z kořenové zeleniny použijeme ingredience, které míváme běžně doma. Stačí nám mrkev, celer, petržel a cibule. To vše dochutíme majonézou, hořčicí a ozdobíme pažitkou.

Ingredience

  • 70 g mrkve
  • 50 g kořene celeru
  • 50 g petrželového kořene
  • 70 g cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
  • Sůl, pepř
  • Pažitka

Příprava

Mrkev, celer a petržel očistíme a nahrubo nastrouháme. Připravíme si cibulku nakrájenou najemno. Zeleninu vložíme na pánev potřenou olejem a dusíme až změkne. Poté ji necháme vychladnout.

Po vychladnutí zeleninu smícháme s hořčicí a majonézou. Pomazánku můžeme dochutit solí a pepřem. Servírujeme s nasekanou pažitkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept